A gyűrűméret pontos meghatározása

Gyűrűméret

A lánykérés előtt általában mindegyik férfi izgul. Magukban többször végigjátsszák, hogy vajon hogyan zajlik majd az esemény. A vőlegények egyik legrosszabb rémálma, hogy a gyűrűméret nem passzol a kedvesük ujjára. Nagyon kínos, ha nem lehet felhúzni a kicsi ékszert. Aggodalomra ad okot az is, ha a karika túl nagy, és állandóan lecsúszik az ujjról.

Dehát mit lehet tenni annak érdekében, hogy az uraknak ne kelljen cikis helyzetbe keveredniük? A White&Black weboldalán található mérettáblázat segítséget nyújthat, ha a férfiak el tudják csenni a kedvesük egyik gyűrűjét. Pontosan fel van tüntetve a megfelelő gyűrűméret a magyar, az amerikai, az angol, a francia, a német és a svájci szabvány szerint. Így talán egyszerűbb lesz a választás. Látatlanban, sajnos, szinte lehetetlen megbecsülni a pontos értéket. Pedig fontos lenne ennek az ismerete, hiszen néhány ékszer esetében egyáltalán nem változtatható meg a gyűrűméret. Ha a férfi bizonytalan ezzel kapcsolatban, akkor mindenképpen olyan gyűrű fog kelleni, amely szűkíthető vagy bővíthető.

Így el lehet kerülni a cseréből fakadó kellemetlenségeket. A tapasztalat azt mutatja, hogy az urak nehezen választanak a már meglévő kínálatból. Sokkal jobban értékelik, ha van lehetőség egyedi eljegyzési gyűrű terveztetésére. Ennek köszönhetően sokkal inkább magukénak érzik az ékszert. Kiválaszthatják, hogy milyen fémből készüljön, illetve azt is megmondhatják, hogy milyen drágakövek legyenek rajta. Igen népszerű a gravírozás, mert a kedves feliratok sok örömet okozhatnak. A névre szóló, egyedi eljegyzési gyűrű mindig megdobogtatja a hölgyek szívét.

Szinte mindegyikük igent mond a nagy kérdésre, ha a párja egy ilyen meglepetéssel rukkol elő. Még jobb, ha a megismerkedés vagy az eljegyzés időpontja is szerepel az ékszeren. (Az uraknak érdemes elővigyázatosnak lenniük, mert a hölgyek szinte minden dátumra pontosan emlékeznek!) Az egyedi eljegyzési gyűrű viszonylag gyorsan elkészíthető a profi csapat segítségével, tehát érdemes a fentebb megemlített oldalon leadni a megrendelést.