A házi vízmű a folyamatos vízellátást biztosítja

Házi vízmű

A családi házak udvarán gyakran található kerti csap vagy ásott kút. Ezeket általában öntözésre vagy folyamatos csepegtetésre használjuk a kerti növényeink számára.

A vezetékes víz megfelelő nyomást biztosít, azonban az ásott kutak vizének felszívásához remek választás egy házi vízmű beüzemelése. Működésének lényege, hogy a kútból felszívott vizet juttatja a felszínre úgy, hogy átvezeti a hidroforba, vagyis a tágulási tartályba. A házi vízmű így biztosítja a vezetékes vízéhez hasonló állandó nyomást.

A kerti ásott kút esetében nem kell az elhasznált vízért fizetni, csak a szivattyú által elhasznált áramot. Ezzel a megoldással gazdaságosan lehet a kerti növényeket öntözni vagy folyamatosan csepegtetni, a növekedés fokozása céljából.

A házi vízmű szerepe tehát fontos ahhoz, hogy mindig megfelelő mennyiségű víz álljon rendelkezésre a konyhakert számára. A rendszer alappillére maga a szivattyú, amit lehet egyedül, a tágulási tartály beiktatása nélkül is használni, de ez nem elég biztonságos. Ha elakad a víz folyása, leéghet a motor.